16:41 21/12/04


Dins la majoria de teclats hi ha restes de menjar deixalla, segons un estudi


Un proveïdor d'Internet britànic, UK Online, ha finançat un original estudi sobre els hàbits de vida dels internautes. Concretament, sobre què mengen quan som davant l'ordinador. La millor forma de descubrir-ho ha estat observar, amb microscopi, l'interior d'uns quants teclats. Des de trossos d'ungles fins a patates fregides, hi han trobat de tot. Especialment, restes de menjar ràpid, que evidencien la mala nutrició dels treballadors i treballadores de la informació.



Què mengem quan treballem?


Pà, patates fregides, sucre, sal, pernil... No és la llista de la compra de ningú sinó les restes de menjar que es poden trobar més habitualment dins un teclat d'ordinador, amagades entre i sota les tecles. Ho diu un estudi finançat pel proveïdor d'Internet britànic UK Online, que ha analitzat amb microscopi deu teclats d'alguns dels seus treballadors i clients. Tot i que la dissecció anava dirigida a les restes de menjar que hi pogués haver als teclats, per saber de què s'alimenta la gent davant l'ordinador, hi han trobat de tot: trossos d'ungles, clips, sorra, fins un pèl púbic.

A més, els investigadors han entrevistat 500 persones, treballadors i clients del proveïdor UK Online, per conèixer el seus hàbits nutricionals davant l'ordinador. El 98% van admetre que solien esmorzar, dinar i sopar a l'oficina, normalment davant la pantalla. L'estudi de les restes als teclats ho corrobora i dóna una idea del menú: majoritàriament, menjar ràpid, com pastissos, donuts o patates amb maionesa. L'estudi avisa: "Un de cada cinc de nosaltres és obès i això està directament relacionat amb una dieta rica en greixos i aliments processats. Seure en un despatx tot el dia sense fer cap activitat porta també ràpidament a l'obesitat".

Segons la nutricionista Wendy Martinson, que ha coordinat la investigació, "les restes que hem trobat als teclats mostren que, quan mengem a la feina, sobrevivim a base d'entrepans amb molt greix, pastes, pastissos i coses per picar, regats amb abundant te o cafè, que prenem mentre teclegem als nostres ordinadors. Aquesta mena de menjar no és la millor opció per a la nostra salut, la nostra figura ni la nostra energia mental".

L'estudi conclou amb un seguit de consells dietètics, per a les persones que fan vida davant l'ordinador: "Tenir sempre una ampolla d'aigua a la taula, beure només aigua o sucs de fruita. Tenir provisions de petites quantitats de menjar carbohidratat de combustió lenta, també cereals, llavors, fruits secs i frescos, per picar i mantenir el nivell energètic. No deixar mai d'esmorzar i, a l'hora de dinar, marxar de l'oficina, per carregar les bateries i menjar coses saludables". La nutricionista insisteix en la importància de l'activitat física diària i aixecar-se regularment de la taula de treball, per estirar les cames. El proveïdor UK Online ha finançat aquest estudi com a part de la promoció del seu nou servei 8Mb. Un portantveu ha explicat a "The Register": "Amb el nostre nou producte 8Mb, la gent tindrà moltes raons per passar temps davant els seus ordinadors, esperem que els consells de la nostra nutricionista els ajudin a fer-ho d'una forma saludable".



ISP finds pubic hair in keyboard
http://www.theregister.co.uk/2004/12/01/keyboard_probe
UK Online
http://www.ukonline.net
Estudi "Healthy Desktop"
http://www.ukonline.net/press/healthy_desktop.doc



Copyright 2004 Mercè Molist.
Verbatim copying, translation and distribution of this entire article is permitted in any digital medium, provided this notice is preserved.

<<