16:27 25/11/04


ELS USUARIS D'AUNA FAN UNA CAMPANYA DE QUEIXES PEL MAL SERVEI


Talls de 22 hores a Catalunya, serveis que es contracten i no es posen en marxa fins mesos després, llargues esperes al servei telefònic d'atenció als clients, tècnics que no saben respondre els dubtes dels usuaris... És el dia a dia dels clients d'Auna, que han organitzat una campanya de protesta amb l'esperança que algú els escolti. N'expliquen de tots colors i encara se senten afortunats: a Canàries o a Madrid, estan pitjor.



AUNA VA FATAL


Els usuaris i usuàries del servei de banda ampla per cable, telèfon i televisió Auna expliquen i no paren. La connexió a Internet és de poca qualitat, demanar el seu servei de telèfon és ficar-se en una perillosa aventura on l'afectat pot acabar sense línea durant un mes i queixar-se al servei d'atenció al client és gairebé impossible: esperes de mitja hora i fins una hora, a un número de pagament 902. I, si l'agafen, pot ser pitjor.

Una usuària que no es vol identificar explica que, després de múltiples trucades perquè no li funcionava la connexió, li van dir que el problema era del seu ordinador. El va portar a reparar, pagant, i va resultar que no estava espatllat. Una altra clienta es va acollir a la seva oferta de telèfon. Auna gestiona el trasllat del número perquè el client conservi el mateix que tenia amb Telefònica. Resultat: un mes sense telèfon ni número. L'Alfred Tirgall, de Barcelona, en té més per explicar: "En els darrers mesos, estem patint microtalls continus a Internet i, quan truques a Auna, comença el calvari. Un dia em van tenir 48 minuts esperant. Quan l'agafen, si no te'l pengen abans, et tracten com si fossis tonto, et demanen que facis diverses proves amb l'ordinador, quan saben del cert que el problema és d'ells, i et fan perdre diners de la trucada. El maig del 2003 vaig acollir-me a la seva oferta de telèfon. Me'l van instal.lar el setembre, després d'haver-los trucat repetidament".

El dia que a l'Alfred se li va acudir traslladar la seva plana a la web que regala Auna començava, sense saber-ho, una nova odissea: "Em van donar un FTP per pujar-hi la meva plana i, quan ja ho havia fet, els vaig preguntar quelcom tan senzill com quina adreça web tenia la plana, per anar-la a mirar. Ningú del servei tècnic ho sabia. Vaig estar dues setmanes trucant i ningú sabia dir-me on era la meva web". Més anècdotes com aquestes s'expliquen a Cable-usuarios.org, la web dels usuaris d'Auna, on hi ha queixes per donar i per vendre i s'ha muntat una campanya d'enviament de cartes electròniques protesta. La web es deia inicialment Auna-usuarios.org, però Auna els obligà a canviar el nom.

Francisco Marjalizo, el corresponsal a Catalunya de Cable-usuarios.org, n'ha vist de tots colors: "Porto un mes i mig intentant que em canvïin el decodificador de televisió. Hi ha hagut casos que els tècnics han anat a casa dels clients per arreglar alguna cosa, després de mesos d'espera i trucades, i els ho han deixat igual". La qualitat de la connexió es nefasta, segons Marjalizo: "Es perden paquets, fet que interfereix en la velocitat de la navegació o el comportament dels jocs en línea. Fer una videoconferència amb Auna? Ni ho somïis". La causa d'aquesta situació, segons Marjalizo, és "la desorganització, desídia i manca de previsió d'Auna. Dóna la sensació que l'únic punt on s'esforcen és en atreure nous incauts i, un cop has firmat, s'obliden de tu. Maregen el client, qualsevol petit problema o tràmit pot ser un impossible. ¿És lògic que donar d'alta un compte de correu, al qual tens dret segons el contracte, impliqui dos o tres dies de trucades al 902?".

A més, diu Marjalizo, els usuaris no tenen forma de denunciar-ho: "Mesurar la qualitat d'una connexió és complicat i els tràmits per reclamar per aquesta mala qualitat i per la pèssima atenció son insofribles, hi posen moltes traves. A més, dóna la sensació que els governs en passen. Resultat: les companyies fan i desfan al seu gust i els usuaris, simplement, estan sols". Posats en contacte amb Auna per demanar-los la seva versió, la companyia ha declinat respondre.


Mercè Molist


Usuaris d'Auna
http://www.cable-usuarios.org
Maduixa - Usuaris d'Auna a Catalunya
http://www.maduixa.net






Copyright 2004 Mercè Molist.
Verbatim copying, translation and distribution of this entire article is permitted in any digital medium, provided this notice is preserved.


<<